Vanliga frågor bygga hus

FAQ Bygga hus

När man ska bygga hus är det ofta många frågor som dyker upp. Vi har samlat de vanligaste frågorna gällande att bygga hus. Hör gärna av er till ert närmaste säljkontor om ni inte hittar svaret på era frågor.

Ekonomi

Vad kostar det att bygga hus?

Det är många olika faktorer som påverkar vad det kostar att bygga hus. De kostnader som framförallt påverkar är husets storlek, design samt tomtens plats och förutsättningar. Priset påverkas också av material- och tillval, entreprenadomfattning samt var huset ska byggas.

Kontakta närmsta kontor om ni vill ha en offert baserat på era förutsättningar.

Har ni fast pris?

När ni skriver avtal med oss får ni fast pris på både byggnation och material i 8 månader.

Vad kostar transporten när man köper hus?

Byggsatsen transporteras fraktfritt så långt farbar bilväg för större lastbil med släp finns. Eventuella färjekostnader tillkommer.

Garanti och försäkring

Garanti och försäkring, vad ingår?

När du köper hus av oss ingår ett 10-årigt konsumentskydd med färdigställande- och nybyggnadsförsäkring i omfattning enligt avtal vid byggnation i Sverige. Det ingår också en 1-årig husbyggnmadsförsäkring.

Bygga hus

Hur lång tid tar det att bygga ett nyckelfärdigt hus?

Från order till inflyttningsklart tar det ca 46 veckor. Från order till husleverans tar ca 24 veckor. Vi har 22 veckors entreprenadtid från husleverans. Tiden förlängs med 4 veckor om den övergår sommarsemestern och två veckor om den övergår jul och nyår.

Vilken grund ska man ha?

Våra hus är anpassade för betongplatta på mark med golvvärme och underliggande isolering.

Självklart kan vi bygga på andra typer av grunder också, så som torpargrund, plintgrund eller annat.

Ingår montering när man köper hus?

Tar du monteringen genom oss och vi kommer ända fram till husgrunden med lastbilen ingår kranmontering.

Fritidshus

Får man bo permanent i ett fritidshus?

Man får bo permanent i ett hus där bygglovsansökan angav fritidshus. Och det går såklart utmärkt att använda ett hus som i bygglovet kallades permanenthus, som fritidshus. Det finns skillnader i Boverkets krav på hus som ansöks som permanenthus och som fritidshus

Standard och tillval

Vilken grundstandard har hus från VästkustStugan eller VästkustVillan?

VästkustStugans standard uppfyller högt ställda krav på funktion, kvalité och design. Vi tar naturligtvis även fullt projekteringsansvar. Vill du sätta egen prägel på ditt hus så finns det ett stort urval för det.

Vilka tillval kan man välja?

För oss är möjligheten att kunna anpassa sitt boende viktigt. Då vet vi att våra kunder kommer trivas. Tillsammans med våra arkitekter kan du göra de ändringar eller tillägg du önskar. Dessutom erbjuder vi flertalet olika alternativ vad gäller val av bland annat golv, dörrar, fönster, kaminer, vitvaror och uppvärmningsalternativ.

Bygg hus tryggt

VästkustStugan är ett familjeägt företag med mycket bra kreditvärdighet. Vi har kreditintyget AAA vilket står för den bästa kreditvärdighet och stabilitet ett företag kan ha. Vi är dessutom en av de äldsta hustillverkarna i Sverige och hos oss finns en samlad kompetens som vi mer än gärna delar med oss av till våra kunder. Vi har en väl upparbetad egenkontroll för material och leverans och vi jobbar enbart med välkända leverantörer. Byggfel-, nybyggnads- och fullvärdesförsäkring ingår.