Västkuststugan fabriksområde mjöbäck

om VästkustStugan AB

VästkustStugan AB

Trygg hustillverkare med över 90 års erfarenhet av att bygga prefabricerade trähus

Vi bygger prefabricerade trähus med en välgenomtänkt konstruktion. Vi har erfarenhet av att bygga hus sedan 90 år tillbaka och vi delar gärna med oss av vår erfarenhet till er. Vi har vårt huvudkontor och vår fabrik i Mjöbäck, som ligger mellan Borås och Falkenberg.
Besök oss gärna i Mjöbäck eller ring oss på 0325-186 00.

hitta hit

Öxabäcksvägen 9, 512 65 Mjöbäck, Sverige

västkuststugan historia

Vår historia

Vi byggde våra första hus redan 1932 och nu, över 90 år senare, har det blivit över 50 000 stycken. För att ge er en så tydlig bild av oss som möjligt delar vi gärna med oss av vår affärsidé:

”VästkustStugan ska med miljömedvetenhet och nytänkande erbjuda kundanpassade, prisvärda fritidshus med hög kvalité för ett tryggt boende.”

Husen har huvudsakligen levererats och byggts i Skandinavien. Men även i de flesta länderna i Europa, USA, Japan, Sydkorea, Sydamerika och till och med på Grönland finner man hus från VästkustStugan.

Hustillverkare med högsta kreditvärdighet sedan 1997

Vi har kreditintyget AAA vilket står för den bästa kreditvärdighet och stabilitet ett företag kan ha.

Välkommen att bygga hus med VästkustStugan

trähus VästkustStugan

Prefabricerade trähus

Våra hus byggs i våra egna fabriker och transporteras sedan tryggt och säkert till byggplatsen. Då tillverkningen sker i fabrik är risken för fukt i konstruktionen närmast obefintlig.

Huset monteras snabbt och smidigt genom att väggblocken lyfts på plats med hjälp av en kranbil. Det resulterar i att huset oftast är helt tätt på bara en dag.