val av husmodell VästkustStugan

Välj rätt husmodell

Vad ska man tänka på när man väljer husmodell?

Stanna upp och fundera över vad det är ni uppskattar och värdesätter i ett hus. Vad söker ni, hur vill ni ha det och vad är viktigt för er? Och framförallt hur ser ert drömhus ut? Ta god tid på er att välja husmodell, det har ni igen senare.

Husmodeller som går att förändra

Utifrån våra husmodeller eller er egen skiss skapar vi sedan tillsammans ett hus som matchar era önskemål, er tomt och er budget optimalt. De flesta av våra kunder träffar vi ett flertal gånger innan den slutgiltiga husutformningen är gjord, bland annat på plats på tomten och i våra visningshus.

enplansvilla

Fördelar med enplanshus

När man är själva och under småbarnsåren är behovet av närliggande ytor ett faktum. Det är praktiskt att slippa trappor och behovet av egna rum till barnen är ganska litet. Barnen är nästan alltid där föräldrarna är både i lek och vila, och när de sover så vill de vara nära. Från start ofta i samma rum och senare gärna vägg i vägg.

1,5-planshus balkong

Fördelar med 1,5-planshus

När barnen sedan kommer upp i skolåldern ökar behovet av lite större rum och mer privat yta. Ofta har barnen kompisar med sig hem för lek. Det pysslas, spelas, tisslas och tasslas inne på rummet. Inte sällan ska kompisarna sova över och då behövs större golvyta för extrasäng eller madrass.

2-planshus balkong

Fördelar med 2-planshus

När tonåren kommer dämpas behovet av stora rum för lek och ersätts istället av behovet av sällskapsytor. Behovet av två vardagsrum blir tydligt när ungdomarna har kompisar hemma och de ska kolla på film. Det är inte jätteofta föräldrarna önskar skräckfilmsmaraton en fredagskväll… Då är det guld värt att ha två separata delar i huset så att alla kan njuta av filmkvällen, fast på varsitt håll.

Tips när man ska bygga hus

Enligt vår erfarenhet är det ett faktum att alla familjers behov förändras över tid. När man planerar att bygga hus är det smart att fundera på vilka behov som kan komma i framtiden. Behövs fler rum, större kök, ett extra badrum, uterum eller kanske en hel våning till. Med detta sagt gäller det att planera sitt husbygge så att man kan möta behoven utan allt för stora förändringar och kostnader när den tiden kommer.

Villa eller fritidshus?

Husmodeller

Fritidshusmodeller